NYHETSBLOGG - MÅNAD: juni, 2024

Film- och tv-nyttsbonanza!

Kategori/er: Film 


Helt plötsligt finns det en hel del film- och tv-nyheter att rapportera. Med lite tur kommer vi att kunna se två nya filmer under 2024 och sannolikt mycket mer under 2025. 

Den första är den sen länge klara Salem’s Lot vars öde länge varit oklart. Sedan en tid tillbaka är det klart att den ska visas på Max men när är fortfarande inte officiellt specificerat. En ny pocketutgåva av boken som kommer att komma under hösten är en ledtråd till när ungefär filmen kan komma, men en annan lite mer direkt ledtråd är att filmen ska gå upp på biografer i England och Irland den 11 oktober. Detta är ju förstås intressant eftersom det ändå finns en minimal chans att det blir biovisning även i Sverige. Högst sannolikt har filmen premiär på Max runt Halloween. Förhoppningsvis kommer det en trailer innan dess. 

Mike Flanagans filmatisering av The Life of Chuck kommer att ha världspremiär på Toronto Film Festival som pågår mellan 5 och 15 september. Var den tar vägen sen är inte känt men det är klart att man håller tummarna för en biopremiär även i Sverige, och med lite, lite tur kan det ske innan årsskiftet. Det största rollerna i filmen görs av Jacob Tremblay, Karen Gillan, David Dastmalchian, Matthew Lillard, Mark Hamill och förstås Tom Hiddleston som Charles "Chuck" Krantz.

The Monkey med bland annat Theo James, Tatiana Maslany och Elijah Wood i rollerna har fått premiärdatumet 21 februari 2025. Då går den upp på amerikanska biografer. Inget är känt kring distribution i Sverige men man får ju för allt i världen hoppas att den får den oslagbara svenska titeln Den förskräckliga apan var den än visas!En miniserie baserad på The Institute utannonserades för några år sedan men sedan blev det tyst. Tills nu då vi fått veta att åtta avsnitt ska börja spelas in detta år och i huvudrollerna finner man bland annat Mary-Louise Parker och Ben Barnes. Serien kommer att visas, gissningsvis under nästa år, på streamingtjänsten MGM+. Det kan vara så att den hamnar någon annanstans utanför de amerikanska gränserna men MGM går att köpa som tilläggskanal i Prime Video här i Sverige. 

The Long Walk har fått sina första två skådespelarnamn och det är ganska okända David Jonsson och Cooper Hoffman. Mycket mer än så är inte känt men det är i alla fall ett tecken på att något händer med filmen som ska regisseras av Francis Lawrence. Tidigare i våras blev det klart att Glen Powell ska göra huvudrollen i Edgar Wrights nyfilmatisering av The Running Man. Två spännande Richard Bachman-berättelser är alltså på väg ut som film inom en hyfsat snar framtid.

Welcome to Derry kommer på Max under 2025 och senaste nytt är att Bill Skarsgård repriserar rollen som Pennywise, vilket hade varit lite konstigt om han inte hade gjort. En del mediasajter kallar serien för "It: Chapter 3" men det är det inte tal om. Det figurerar en hel del fangjorda affischer för både den här och Salem's Lot så det gäller att ha de källkritiska glasögonen på sig!

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

BLOGGKALENDER

<< Juni 2024 >>
Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

PRENUMERERA

Prenumerera på nyhetsbloggen via RSS

SÖK I BLOGGEN

KATEGORIER:

11/22/63 (13) A Face in the Crowd (1) A Good Marriage (3) Afterlife (3) Allmänt (21) Bag of Bones (3) Blockade Billy (1) Blod säljer (2) Böcker (200) Castle Rock (2) Doctor Sleep (13) End of Watch (7) Fairy Tale/En saga (3) Film (122) Finders Keepers (8) Full Dark, No Stars (13) Gwendytrilogin (1) Hemsidan (8) If it bleeds/Blod säljer (8) In the Tall Grass (2) Intervjuer (6) It (24) Joyland (5) Jurtjyrkogården (3) Later/Senare (6) Läsprojekt (12) Ljudböcker (11) Mr Mercedes (14) Noveller (17) Recensioner (35) Retroomslag (4) Revival/Väckelse (5) Serier (1) Sleeping Beauties (3) Sverige (74) The Dark Tower (42) The Institute (3) The Outsider (8) The Reaper's Image (1) The Stand (10) The Stand (3) The Wind Through The Keyhole (10) TV (59) You Like It Darker (3)

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släpptes i september 2023. Läs vår recension.
Kommande:
Gwendytrilogin
- Svensk översättning av trilogin skriven tillsammans med Richard Chizmar. Släpps enbart som ljud- och ebok på Storytel 21 maj.
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024-05-21
You Like It Darker/Så du vill ha det mörkare
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska och 23/7 i svensk översättning
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
Salem's Lot
- Långfilm som får premiär på Max under 2024. Exakt datum okänt just nu.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025
Welcome to Derry
- Prequelserie till It-filmerna. Kommer till Max 2025.
• Format: TV-serie
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025
Se hela King-kalendariet

SENASTE RECENSIONERNA

Så du vill ha det mörkare
Stephen King: A Complete Exploration of His Work, Life, and Influences
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar