RECENSION

The Dark Tower: The Gunslinger Born #5

Format: Tidning  •  Av Peter David, Robin Furth, Jae Lee och Richard Isanove, Marvel (2007)

I nummer fem av The Gunslinger Born fortsätter Roland och Susans kärlekshistoria och äntligen får de varandra. Alla i Rolands Ka-Tet är dock inte lika säkra på att Roland kan hålla huvudet kallt när Susan är i närheten. Alain tycker till exempel att Roland tappat fokus och på så vis äventyrar deras uppdrag.
   Samtidigt som dessa slitningar stör gruppen har deras fiender kommit dem på spåren och det är bara en tidsfråga innan de avslöjas som de revolvermän de egentligen är…
   Historiedelen i nummer fem handlar om ”The Laughing Mirror”. Vi får del två och tre med titlarna ”The Seduction of Rhea” och “The Corruption of Jonas”. Dessutom får vi även sista delen av paneldiskussionen från Comic Con.
   Som vanligt är nummer fem ett starkt nummer och personligen tycker jag att man lyckas bibehålla den styrka och detaljrikedom man skapat tidigare i serien. Det är kul att se att samtliga inblandade har orken och styrkan att behålla den goda kvalité man vant sig vid från tidigare nummer.
   Betyget blir som tidigare 5 av 5 möjliga.
Jag tycker att nummer fem är det svagaste numret hittills, vilket egentligen inte säger så mycket eftersom det fortfarande är fruktansvärt bra. Det är bara så att det liksom känns som en transportsträcka fram till den rafflande finalen på Wizard and Glass-historien som den här första delen av The Dark Tower Comic baseras på.
   Jag har också kommit fram till att jag saknar en karaktär från Kings original, och det är Susans faster som i boken ställer till det något enormt för henne. Att jag saknar henne är lite unikt för i boken hatar jag henne (!), men poängen med henne har gått lite förlorad. Det är lite för lätt för Roland och Susan i den tecknade varianten.
   Så, en transportsträcka som sagt, men nu närmar vi oss finalen och det kommer bli oerhört intressant att se hur de får till den och samtidigt lämnar dörren öppen till nästa del…
   Fyra Följeslagare av fem möjliga.
Först publicerad i Följeslagarna #227 - 2007-07-03
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

The Secretary of Dreams - Volume 1

Bok, publicerad på foljeslagarna.com 2007-02-01

The Secretary of Dreams är en av de största King-böckerna som gjorts. Till storleken är den kanske till och med lite för stor. På de sidor som bara består av text är texten rätt stor. Eller rättare sagt för stor. Det känns lite som om man tagit en vanlig sida och förstorat upp den både i format och i textstorlek. Det känns lite udda när man läser den, nästan s... [Läs hela recensionen]