STEPHEN KINGS BÖCKER I SVERIGE

Dimman

Originaltitel: The Mist  •  översatt av Karl G. & Lilian Fredriksson  •  Pocket, 214 sidor.
Bra Böcker, 2008, ISBN: 978-91-7002-749-9

Från omslaget:

Vädret har varit underligt i flera veckor, och David Drayton tycker först inte att det är något konstigt med dimman som väller in över sjön efter en våldsam sommarstorm. Men ett instinktivt obehag säger honom snart att det som närmar sig inte är någon vanlig dimma.
   Tillsammans med sin son och en granne åker David in till stormarknaden, och under tiden omsluts staden av dimman. En rad skrämmande händelser inträffar kort därpå, och stadens invånare inser med stigande fasa att det rör sig okända – och dödliga – varelser i det ogenomträngligt vita.
   David och hans son blir tillsammans med andra invånare som åkt för att handla fast på stormarknaden, och snart bildas olika grupper bland dem. De som vägrar tro på vad som händer, de som helt enkelt kopplar bort hjärnan inför skräcken de bevittnar och domedagsprofeterna, som anser att ett blodsoffer är det enda som kan häva förbannelsen. David tillhör gruppen som instinktivt känner att det enda de kan göra är att försöka fly. Men hur flyr man utan att se, och utan att veta vad för slags fiender som blixtsnabbt rör sig i dimman …
Filmversioner: Biofilm: The Mist, 2007 (Frank Darabont)
Recension av Dimman