STEPHEN KINGS BÖCKER I SVERIGE

Om en Buick 8

Originaltitel: From a Buick 8  •  översatt av John-Henri Holmberg  •  Inbunden, 348 sidor.
Bra Böcker, 2003, ISBN: 91-7002-009-4

Från omslaget:

Det finns bilar överallt...Pennsylvania 1979. Polismannen Curt Wilcox hämtar hem en övergiven Buick 8 av 1954 års modell och placerar den i ett skjul vid statspolisens förläggning.
   Curt Wilcox förstår sig på bilar och vet att den skinande Buicken bär på magi. Ibland sveper den in sig själv i ett ljus så starkt att solglasögon är verkningslösa. Ibland sänker den temperaturen i karossen 30 grader under den omgivande luftens. När en kollega försvinner under mystiska omständigheter som troligtvis kan knytas till bilen i skjulet fylls Curt Wilcox av skräck och fasa.
   Året är nu 2001. Curt Wilcox dödas av ett rattfyllo. Hans artonårige son bearbetar sin sorg genom att hålla till vid statspolisens förläggning. Han "adopteras" av pappans kollegor och blir fixerad vid bilen i skjulet. För att stilla hans nyfikenhet bestämmer hans nya "familj" att berätta den skrämmande historien om en Buick 8.
   Om en Buick 8 är en roman om döda tings lockelse på oss, om människans envisa krav på svar även när det inte finns några svar att ge, och om skräck och mod i mötet med det okända.
Recension av Om en Buick 8