STEPHEN KINGS BÖCKER I SVERIGE

Den gröna milen

Originaltitel: The Green Mile - The Complete Serial Novel  •  översatt av John-Henri Holmberg  •  Kartonage, 477 sidor.
Bra Böcker, 1999, ISBN: 91-7133-522-6

Från omslaget:

När Stephen King ursprungligen publicerade sin bestseller Den gröna milen i sex månatliga avsnitt, väntade miljoner läsare spänt på varje andlöst spännande ny del. Nu har för första gången alla sex volymerna samlats i en bok, så att du utan utbrott kan avnjuta Stephen Kings mästerverk från den andlöst spännande inledningsscenen till det gripande slutet.
   På delstatsfängelset i Cold Mountain, i det ensamma cellblock som kallas för Den gröna milen, väntar samvetslösa mördare som den psykopatiske "Billy the Kid" Wharton och den besatte Eduard Delacroix på att dö fastspända i Gamla Gnisten, den elektriska stolen. De bevakas av fängelsevakter med mycket olika personlighet - från den humane Paul Edgecombe till den sadistiske Percy Wetmore. Men ingen av Den gröna milens invånare, vare sig av de goda eller onda, fångna eller vakande, har någonsin stött på någon som går att jämföra med den nye fången John Coffey, dömd att dö för våldtäkt och mord på två minderåriga flickor. Är Coffey en djävul i människohamn? Eller är han något helt annat?
   Det finns fler märkliga ting mellan himmel och helvete än någon på Cold Mountain kan föreställa sig - och den sanning som gradvis träder fram gör det i chock på chock, via en berättelse som är bland de starkaste Stephen King hittills lyckats skapa.

Fotnot:

Omslaget innehåller också citat ur recensioner.
Filmversioner: Biofilm: The Green Mile, 1999 (Frank Darabont)
Recension av Den gröna milen