STEPHEN KINGS BÖCKER I SVERIGE

Rasande Rose

Originaltitel: Rose Madder  •  översatt av John-Henri Holmberg  •  Inbunden, 482 sidor.
Bra Böcker, 1996, ISBN: 91-7119-881-4

Från omslaget:

Rose vaknar en morgon och upptäcker en liten blodfläck på lakanet. Detta blir hennes mentala uppvaknande. I fjorton år har hon misshandlats av sin make i ett mardrömsliknande äktenskap. Hon får plötsligt kraft att ge sig av. Med hjälp av mannens kreditkort kan hon köpa en bussbiljett. Målet är en plats, där Norman aldrig ska finna henne.
   Ensam i en främmande stad försöker Rose skapa sig en ny tillvaro. I en antikvitetsaffär börjar hennes nya liv. Där finner hon Bill Steiner och hon finner också en tavla som med en oemotståndlig kraft attraherar henne. Den skulle passa i hennes nya våning och den tycks också vilja ha henne lika mycket som hon vill ha den.
   Fortfarande är det svårt för Rose att frigöra sig från skräcken för Norman. Han är polis och tränad i att leta rätt på försvunna personer.
   Norman är besatt av tanken på att hitta sin förlupna hustru och skyr inga medel för att nå sitt mål. Uppfylld av en vrede som är närmast mytisk i sin monstrositet närmar han sig Rose.
   För att överleva och ha en chans i sin nya tillvaro tvingas Rose in i sin egen mytiska värld, en värld som finns bakom tavlans yta.
   Rose förvandlas till en kvinna vars existens hon inte ens anade: En rasande Rose.