RECENSION

The Mangler 2

Format: DVD/blu-ray  •  Regisserad av Michael Hamilton-Wright (2001)

Ja, vad kan man säga om The Mangler 2? Det är en skitfilm. Det är förmodligen en av de sämsta filmerna jag någonsin sett. Den handlar om hur en rektor (spelad av Lance Henriksen från ”Millennium”) installerar ett övervakningssystem som ska övervaka skolan. Detta löper dock amok och dödar eleverna istället för att vaka över dom efter att en elev laddat ner viruset ”The Mangler” till huvuddatorn. Efter en massa urusla skådespelarinsatser möts så rektorn (nu upphängd i en massa datakablar) och hjältinnan. När det visar sig att datorn vill para sig med hjältinnan blir hon sur och laddar ner ett program som överbelastar system och raderar viruset.
   Specialeffekterna i filmen består i att en massa sladdar virade runt en pinne jagar eleverna. Jo, det är sant. Det är precis så fånigt som det låter. Att Lance Henriksen ställer upp i sådana här filmer får närmast ses som en skandal!
   Det lägsta betyget (en Följeslagare) är alldeles för högt för denna film. Jag tvingas därför inför en ny betygsgrad, en överkryssad Följeslagare.
Först publicerad i Följeslagarna #178 - 2003-11-17
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

Dimman

Bok, publicerad på foljeslagarna.com 2008-08-01

Äntligen har Dimman blivit den bok den borde varit från början. Som novell i Den Förskräckliga Apan (ursprungligen i antologin ”Dark Forces”, 1980) har den varit en av Kings populäraste ”kortare” verk. Att kalla Dimman för en novell är ju egentligen smått felaktigt – i denna svenska pocketbok har historien blivit 200 sidor lång. Nu är det förstås – ... [Läs hela recensionen]