STEPHEN KINGS BÖCKER I SVERIGE

Tuff-tuff-loket Charlie

Originaltitel: Charlie the Choo-Choo  •  översatt av John-Henri Holmberg  •  Kartonage, 24 sidor.
Epix, 2017, ISBN: 978917089-294-3

Katalogtext:

"Hur kommer det sig att jag aldrig har vetat att du är levande förut?" frågade lokförare Bob.
   "Varför har du aldrig pratat med mig förut?" svarade Tuff-tuff-loket Charlie.


Tuff-tuff-loket Charlie följer i formgivning och bilder helt 1942 års originalupplaga, som spelar en inte oviktig roll i Stephen Kings romanserie Det mörka tornet.
    "Skulle jag någonsin skriva en barnbok, skulle den bli precis som den här!"
–Stephen King

Beryl Evans är författarnamnet Stephen King har valt för sin bilderbok Tuff-tuff-loket Charlie, som spelar en stor roll i tredje och fjärde volymen av hans fantasy-svit Det mörka tornet. Stephen King är en av världens mest lästa och mångfaldigt prisbelönad författare, framför allt känd för sina skräckromaner. Många av hans romaner och noveller har blivit TV-serier och filmer. Till de mest uppburna och kritikerrosade hör Carrie, Stand by Me, The Shining, Dolores Claiborne, Nyckeln till frihet och Den gröna milen.

Ned Dameron är en fantasy- och science fiction-konstnär känd bland annat för sina illustrationer till "Dungeons and Dragons"-böckerna och till nyutgåvor av Edgar Rice Burroughs romaner. Han har gjort många omslag, illustrationer och målningar till Stephen Kings berättelser, däribland till De öde landen, tredje volymen i Det mörka tornet. Omslaget till pocketutgåvan 2004 pryds av Tuff-Tuff-lokets Charlies psykotiska släkting Monon Blaine som härjar i Mittvärldens öde landskap.