STEPHEN KINGS BÖCKER I SVERIGE

Det mörka tornet VI: Sången om Susannah

Originaltitel: The Dark Tower VI: Susannah's Song  •  översatt av John-Henri Holmberg  •  Inbunden, 413 sidor.
Bra Böcker, 2009, ISBN: 978-91-7002-311-8

Från omslaget:

Demonmodern Mia har bara ett enda mål i sikte: att ge liv åt sin son vid en förut­bestämd plats på Manhattans East 60th Street. Hon har därför tagit Susannah Deans kropp i besittning och även, med hjälp av De tretton svarta, förflyttat Susannah till New York, som­maren 1999. En plats där Susannah känner sig full­komligt ensam och vilse.
   Fader Callahan, den 11-årige Jake Chambers och det talande husdjuret ”Billy-Bumbler” Oy följer efter för att i tid kunna rädda Susannah och därmed även förhindra en händelse som skulle komma att förgö­ra Det mörka tornet.
   Samtidigt befinner sig Roland tillsammans med Susannahs make Eddie i Maine, år 1977, där de letar efter bokhandlaren Calvin Tower som jagas av gang­sterbossen Enrico Balazar och hans gäng. Och med­an sökandet pågår korsas deras väg av en helt okänd författare som precis kommit ut med sin första bok. Hans namn är Stephen King …
   Den näst sista delen i Stephen Kings storslagna och originella epos ger läsaren ledtrådar för att lösa det märkliga mysteriet med Det mörka tornet. Det är en fartfylld, spännande berättelse som bjuder på två oförglömliga upplösningar, vilka bäddar för den slut­giltiga finalen i den avslutande boken.
Recension av Det mörka tornet VI: Sången om Susannah