STEPHEN KINGS BÖCKER I SVERIGE

Eldfödd

Originaltitel: Firestarter  •  översatt av Jimmy Hofsö  •  Inbunden, 440 sidor.
Askild & Kärnekull, 1981, ISBN: 91-582-0315-X

Från omslaget:

År 1969 deltar Andy McGee och Vicky Tomlinson i ett experiment med kemiska droger som arrangerats av ett statligt institut, kallat "Butiken".
   Ett år senare gifter de sig och får en liten dotter. När lilla "Charlie" är ett år gammal sätter hon eld på sin teddybjörn - genom att se på den!
   När hon är åtta, tänder hon inte eld på saker längre. Hennes föräldrar har lärt henne att kontrollera sin pyrokinesi, sin förmåga att få saker att brinna - leksaker, kläder, till och med människor...
   Men Butiken känner till henne och vill ha tag på henne för att göra henne till ett hemligt vapen. De planerar att få henne att utveckla en kraft som är så fruktansvärd att den förgöra allt.
   Butikens agenter skickas ut efter Charlie och hennes far i en skräckfylld jakt som sträcker sig från New Yorks gator till skogarna i Vermont.
   Men vad de inte räknat med är att till och med ett barn kan känna välbehag över makt och tillfredsställelse över hämnd...
Filmversioner: Biofilm: Firestarter, 1984 (Mark L. Lester), uppföljande TV-film: Firestarter 2: Rekindled, 2002 (Robert Iscove).
Genomgång av Eldfödd