UTSKICK UR ARKIVET

FÖLJESLAGARNA #137 - 020318

FÖRORD

Hejsan och välkommen till det 137e utskicket från Följeslagarna. I detta utskick recenserar vi filmen HJÄRTAN I ATLANTIS som gick upp på svenska biografer i fredags. Åsikterna om filmen är delade, vilket ni får se lite längre fram i utskicket.

Följeslagarnas fjärde födelsedag närmar sig, och i och med det har det blivit dags för den årliga omröstningen om vad som är bäst bland Kings böcker, filmer och noveller. Denna gång har vi ett riktigt fint pris att lotta ut bland dem som är med och röstar. Läs mer lite en bit ner i utskicket.

Trevlig läsning - Lilja & Anders
Medlemsantal: 738


NYHETER FRÅN TERRITORIERNA

* HJÄRTAN I ATLANTIS (film). I fredags gick filmen upp på svenska biografer (dock inte överallt). Filmen har uppmärksammats i media. i Filmkrönikan fick den en trea och i BioNytt fick den en trea av Sundgren och en tvåa av Wiklund. Vad den får av oss kan ni läsa längre ner i detta utskick.

Här är länkar till några recensioner:
Aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/puls/film/recension/0,1300,2000038969,00.html
Expressen:
http://www.expressen.se/article.asp?id=101615
Dagens Nyheter:
http://www.dn.se/DNet/jsp/Crosslink.jsp?p=DNet&d=1043&a=253371&f=index.html
Upsala Nya Tidning:
http://www2.unt.se/SectionMain/1,1235,5,FF.html?AV_ID=167787&AT_DP=/article/rec1

* HJÄRTAN I ATLANTIS (bok). Nu finns boken i kartonerad lågprisupplaga med filmaffischen som omslag.

* DREAMCATCHER (film). Precis efter förra utskicket började det hända saker på den officiella DREAMCATCHER-sajten. Här har man nu möjligheten att kliva in bakom kulisserna både genom en "production journal" i textform och en "video journal" som alltså är små videoklipp som man kan titta på. Allt verkar mycket bra.

Filmen börjades spelas in i Prince George, British Columbia i januari och sex veckor senare (borde ungefär vara nu) kommer de att fortsätta i Vancouver där alla interiör-scener kommer att filmas, inklusive flashbacks och de scener som utspelar sig inne i Jonesys huvud... Mycket spännande!

http://dreamcatchermovie.warnerbros.com

* THE DARK TOWER V och VI: Donald M. Grant rapporterar nu att volym 5 är under produktion. Bernie Wrightson gör som tidigare sagt illustrationerna. Manuset till boken ska vara runt 900 sidor enligt King, vilket borde betyda ungefär 600 boksidor.

Enligt bekräftade uppgifter direkt från Kings kontor håller King redan på och skriver på den sjätte boken i Florida just nu. Det sägs till och med att han inte kommer att göra tv-framträdanden för EVERYTHING'S EVENTUAL just för att han sitter och skriver på boken. Enligt rykten ska han redan hunnit skriva runt 100 sidor. Oerhört positivt! Detta borde betyda att King verkligen har för avsikt att skriva alla böckerna efter varandra och förhoppnings betyder det även att de kommer ut lite snabbare. Vågar vi hoppas på del 5 nästa år och del 6 2004?

* FIRESTARTER: REKINDLED. Miniserien visades för ungefär en vecka sedan och rapporter säger att den kanske inte var så bra som vi hoppats på. Den kommer att släppas i vad som verkar vara en kortare version på dvd den 28 maj.

Ytterligare en hemsida har poppat upp, vilken förmodligen är både den snyggaste och originellaste hemsidan kopplad till King som kommit hittills. Ni hittar den här:
http://scifi-player.tv/firestarter/mailing/scifi_html.html

Det hölls även en chat med Marguerite Moreau (stjärnan i miniseren) här om veckan. Ni kan läsa vad som sades här:
http://www.scifi.com/transcripts/2002/moreau_chat.html

* THE DEAD ZONE. Även den kommande tv-serien THE DEAD ZONE har fått en ny hemsida:
http://www.thedeadzone.net/

* EVERYTHING'S EVENTUAL: Scribner har nu börjat lansera boken (som släpps i morgon) med banners, vykort och spel. Kolla in deras Kingsida för mer information:
http://www.simonsays.com/king

Och här är en länk till hela det engelska bokomslaget:
http://w1.192.telia.com/~u19211623/eefull.jpg

* FROM A BUICK 8: Boken är nu ute - på tyska i Tyskland! Den så kallade "world first edition" blev tysk denna gång. Boken innehåller ett fyra sidor långt efterord där King berättar om hur han kom på historien (denna berättelse finns även med i ON WRITING) och lite om sin bilolycka 1999.

Här finns omslaget till DER BUICK:
http://w1.192.telia.com/~u19211623/derbuickfull.gif

* Hodder & Stoughton kommer att släppa en engelsk utgåva av THE DIARY OF ELLEN RIMBAUE: MY LIFE AT ROSE RED i juni. Tyvärr vill inte de heller avslöja vem som skrivit boken…

* Stephen King möte i torsdags Harry Potters skapare JK Rowling i ett avsnitt av MTV's Celebrity Deathmatch. Vill ni inte veta hur det gick så läs inte följande rader:

///// BLUNDA! /////

Kings ben vann tillslut matchen. JK Rowling använde en trollformel som dödade King men hans nya ben (efter olyckan) fick då liv och dödade JK Rowling.

///// TITTA IGEN! /////

Det är i dagsläget inte klart när avsnittet kommer till MTV i Europa.

* I gårdagens Expressen (söndagsbilagan) var det en riktigt bra artikel om King som vi kan rekommendera er att läsa. Vi har inte hittat den på nätet men ni borde kunna få tag på deras söndagsbilaga även idag.

* ROSE RED. Vecka 21 (20/5 - 24/5) kommer ROSE RED att släppas på video och dvd i Sverige.

* Följeslagarnas hemsida. Tills vidare gäller INTE adressen http://home.swipnet.se/darkshine/foljeslagarna till vår hemsida. Vi håller på att flytta, så det säkraste sättet att nå hemsidan är att skriva in http://welcome.to/foljeslagarna så lotsas ni vidare till vart vi håller hus just nu. Det kommer att hända saker med Följeslagarnas hemsida inom kort. Till att börja med har ICQ-listan nu försvunnit. Hej då!


DEN ÅRLIGA OMRÖSTNINGEN

Nu är det åter igen dags för vår årliga omröstning. Här gäller det som vanligt att rangordna sina tre favoritböcker, filmer och noveller. I år kommer det tyvärr att bli lite mindre betänketid än det varit tidigare år men vi kommer även att ha ett finare pris än vi haft tidigare. Vi kommer nämligen att lotta ut ett inbundet exemplar av EVERYTHING'S EVENTUAL (den engelska boken, inte den amerikanska) bland er som röstar. Det är väl inte illa? Ni kan se omslaget här om ni vill:
http://w1.192.telia.com/~u19211623/eefull.jpg

Senast fredagen den 12 april behöver vi få in era val. Ni har alltså c:a 4 veckor på er att skicka in era val. Vi kommer sedan att publicera resultatet i utskick #139 som för övrigt markerar vårt 4-års jubileum!!!

Ur gör man när man röstar då? Jo, såhär:

Ni skickar in ett mail till foljeslagarna@telia.com och anger er tre-i-topp när det gäller böcker, filmer och noveller. Ni MÅSTE ange tre i varje kategori för att delta i utlottningen av boken. Vill ni endast ange era val i en eller två kategorier går det också bra men då är ni inte med i utlottningen. Hårt men rättvist :-)

Uppställningen i era mail ska se ut så här (fejkade titlar):

Bästa bok:
1. DIFFERENT NIGHTMARES
2. THE DARK STAND
3. FOUR PAST CHRISTINE

Bästa novell:
1. Rita Hayworth and The Body
2. Dolan's Game
3. The Road Virus of the Corn

Bästa filmatisering:
1. Children of the Lawnmover Man
2. Sometimes They Don't Come Back
3. The Green Mist

Till sist lite praktiska detaljer som ni bör läsa igenom innan ni skickar in era val (detta för att det ska bli lättare för oss att sammanställa resultatet):

* Sätt ordet "OMRÖSTNING" som ämne/subject i era mails.

* Skulle ni efter att ha röstat komma på att ni röstat fel får ni naturligtvis ändra er (det kan ju hända att ni läser något nytt som ni gillar). Om ni ändrar er vill vi dock att ni märker ert mail med "OMRÖSTNING - KORRIGERING" som ämne/subject, skickar in era nya val OCH era tidigare val. Detta för att underlätta vår sammanställning.

* Varje medlem får bara rösta en gång.

* Skicka era mail till foljeslagarna@telia.com, ingen annan adress.

* Kom ihåg att ange er postadress utifall ni blir den lyckliga vinnaren av EVERYTHING'S EVENTUAL.

* Skicka in era bidrag senast fredagen den 12/4 (resultatet kommer att presenteras i nummer 139, 15/4).

* När ni skickar in era titlar, ange då antingen de svenska titlarna eller originaltitlarna. Detta för att undvika missförstånd då vi inte är så bra på danska, finska och norska.

* När det gäller korthistorier och böcker får ni rösta på ALLT som King skrivit och som ni läst. Det spelar alltså inte någon roll om det är översatt eller endast finns publicerat på engelska. Det spelar heller ingen roll om det publicerats i en "officiell" Kingbok eller inte (alltså är det fritt fram att även rösta på historier som endast publicerats i obskyra tidningar). Ett litet klargörande dock: Bachman-böckerna är böcker och inget annat!

* Kom ihåg att vi vill ha tre (3) titlar i varje kategori! När det gäller filmen THE SHINING måste ni ange vilken version (Kings eller Kubricks). Antingen genom att ange 1980 eller 1997 efter titeln eller genom att ange King eller Kubricks namn efter titeln.

* I kategorin film ingår alla typer av filmer. Alltså miniserier, tv-serier, filmer, kortfilmer… ja allt man kan räkna som film.

* När det gäller boken THE STAND räknar vi båda versionerna som en bok. Ni kan alltså inte endast rösta på den ena. Detta för att vi anser att de trots allt är så lika att de kan räknas som en och samma bok.

* När det gäller boken THE GREEN MILE räknas även dessa som en bok och inte som sex separata delar och en komplett.

* När det gäller boken THE PLANT räknas även dessa som en bok och inte som sex separata delar.

* När det gäller de fyra THE DARK TOWER-böckerna räknas dessa som fyra separata böcker, ni måste alltså välja vilken ni vill rösta på Skriver ni bara THE DARK TOWER tolkar vi det som den första boken. Skulle ni vilja rösta på det utdrag ut THE DARK TOWER 5 som King lagt ut på nätet räknas den som en novell.

* Novellerna i DIFFERENT SEASONS, SKELETON CREW, FOUR PAST MIDNIGHT, SIX STORIES, BLOOD AND SMOTE, HEARTS IN ATLANTIS och EVERYTHING'S EVENTUAL räknas som noveller, MEN man kan också rösta på hela boken, då i bokkategorin.

OK, det var nog allt. Är det något ni undrar över är det bara att skicka ett mail till foljeslagarna@telia.com. Märk det då med "OMRÖSTNING - FRÅGA". Ta nu er en funderare och skicka in era röster senast den 12 april. Kom ihåg att det står ett ex av EVERYTHING'S EVENTUAL på spel.


RECENSION AV HJÄRTAN I ATLANTIS

Jag var länge negativt inställd till denna filmatisering. Det gällde först och främst namnet på filmen. Eftersom jag anser Kings novell "Hjärtan i Atlantis" vara en av hans bästa verk hittills blev jag givetvis extremt missnöjd med att Castle Rock döpte sin filmatisering av novellerna "Low men in yellow coats" och "Heavenly shades of night are falling" till just HJÄRTAN I ATLANTIS. Mycket dumt, dels för att de flesta recensenter tror att filmen "bygger på Kings bok/novell med samma namn" (suck), och dels för att en filmatisering av "Hjärtan i Atlantis" (som skulle vara en utmärkt idé) nu är otänkbar. I alla fall under det namnet.

Det andra som kändes lite irriterande är att manusförfattaren William Goldman givit sig på en berättelse som har en tydlig koppling till Kings mästerepos THE DARK TOWER, och varit tvungen att bortse från det. Med andra ord har han blivit tvingad att hitta på något eget, men det var kanske lika bra ändå. Jag återkommer till detta.

En tredje sak som på förhand kändes konstig var rollbesättningen. Vem såg Anthony Hopkins framför sig när de läste berättelsen och bildade sig en uppfattning om Ted Brautigan? Inte jag i alla fall.

HJÄRTAN I ATLANTIS handlar om Bobby Garfields sista sommar som barn, sommaren då han förlorar sin oskuld (ja, inte i den bokstavliga meningen) - en sommar då han inser vissa sanningar om sig själv, om sina föräldrar och om livet.

Bobby bor med sin mamma Liz. De har det inte speciellt bra ställt. Bobbys största önskan är att få sin egen cykel, den som han tittar på i cykelaffären så fort han har möjlighet. Drömmen om cykeln går i kras då han på sin 11-årsdag får ett bibliotekskort, som inte kostar något att skaffa, av sin mamma. Bobby blir besviken.

Samma dag anländer Ted Brautigan. Han bär sina saker i två resväskor som inte matchar och i bruna papperspåsar. Han säger att han ska bo på övervåningen. Liz blir genast misstänksam och tycker att Ted är en riktig kuf. Bobby blir dock fascinerad av Ted och lär snabbt känna honom och ser kanske till och med honom som en fadersgestalt. Bobbys far lämnade nämligen familjen sex år tidigare, något som Liz inte riktigt kan komma över.

Ted ger Bobby ett jobb: för en dollar i veckan ska Bobby läsa tidningen för Ted, eftersom hans ögon inte är vad de varit. Samtidigt ska han hålla ögonen öppna efter "låga män" - män i mörka kläder och lyxiga bilar, män som sätter lappar om bortsprungna husdjur på elstolpar. De "låga männen" vill ta fast honom, säger Ted, för han har något de vill ha. Bobby som nu ser sin cykel framför sig accepterar läsuppgiften men tror inte att det Ted säger om "låga män" är på riktigt.

Bobby blir allt mer fäst vid Ted, och de får en speciell kontakt. I bokens berättelse skapas denna av att Ted lär Bobby att uppskatta litteratur, något som helt strukits i filmens manus. Bobby inser att om Teds "låga män" skulle dyka upp - vilket han inte tror - så kommer Ted att flytta och det vill inte Bobby. Så när de första lyxiga bilarna och de första bortsprungna husdjurslapparna dyker upp berättar inte Bobby det för Ted.

Samtidigt har vi fått veta att Ted har en speciell kraft, vad är först lite oklart. Han kan plötsligt falla in i mystiska transer och mumla saker som "they draw west now…" (en DARK TOWER-referens så det skriker om det!). Under en av dessa transer får Bobby panik och kastar sig runt Teds hals. En fysisk kontakt skapas och Bobby får en liten del av Teds kraft, vilket han utnyttjar när han går till ett tivoli med sina vänner. Vad är det för kraft Ted har och varför jagas han av "låga män"?

I bokens berättelse får vi veta att Ted är en "breaker", något som får sin mer utförliga förklaring i BLACK HOUSE, och de "låga männen" är inga vanliga män. Det hela har med THE DARK TOWER att göra. Detta var givetvis helt omöjligt att föra över till film - det hade blivit extremt konstigt för gemene man. Istället har Goldman fått till det så att de "låga männen" är FBI-agenter som jagar synska människor (Ted) för att kriga mot kommunister. Jag köper den varianten.

Jag accepterar också Anthony Hopkins som Ted Brautigan. Han ser kanske inte ut som jag hade tänkt mig "min" Ted, men han gör rollen bra. Hopkins är en oerhört mångsidig skådespelare, och även om rollen som Ted inte kommer att vara speciellt minnesvärd i det långa loppet så är han perfekt. Jag gillar även Hope Davis som Liz Garfield. I boken lär man sig snabbt att hata henne för hennes envisa och motsträviga attityd emot Ted. Hon försakar sitt barn och tänker först och främst på sig själv, så mycket att hon inte förstår att hon blir utnyttjad av sin chef (på mer än ett sätt). Hon baktalar även Bobbys pappa och anklagar honom för all hennes olycka, något som inte alls är sant, vilket Bobby får reda på tack vare Ted. Davis gestaltar Liz hur bra som helst.

Men det är barnen som är bäst. Anton Yelcin gör den unge Bobby helt exemplariskt. En mycket lovande skådespelare. Det samma gäller Mika Boorem som Carol Gerber, som jag inte alls nämnt i recensionen än, trots att hennes roll är stor och betydande. Mycket duktiga barnskådespelare.

HJÄRTAN I ATLANTIS är ingen skräckhistoria, eller någon fartfylld actionrulle. Det är ett sentimentalt drama som ibland tenderar att bli lite väl sömnigt. Filmen är som en blandning av STAND BY ME, SOMMARDÅD och DEN GRÖNA MILEN, hur nu det går ihop. Jag har faktiskt själv inte haft möjlighet att se den på bio än, men jag har sett den två gånger på en sned och oskarp piratkopia videofilmad på någon tom biograf med japansk text (!) och jag tycker att filmen är bra! Första gången tyckte jag inte det, och var samtidigt alldeles för trött för att se på film, men vid en andra titt insåg jag att filmen inte alls är så dålig som det framstått i vissa recensioner.

Därför får HJÄRTAN I ATLANTIS tre starka Följeslagare av fem möjliga. Det är ingen klassisk Kingfilm som man kommer att se om och om igen, men det är en bra filmatisering som visserligen tar sig några friheter jämfört med originalet men klarar sig på grund av främst utmärkta skådespelare och en trevlig ton i filmen. [Anders]

Så har då äntligen HJÄRTAN I ATLANTIS kommit till Sverige. Tyvärr har jag en liten annan uppfattning än Anders och det enda jag kan säga är: Varför?

Jag kan förstå varför man valde att plocka bort alla DARK TOWER-kopplingar. Vad jag förstått så trodde man inte att det stora antalet biobesökare skulle veta vad THE DARK TOWER är och det stämmer nog. Men varför byta ut det mot något så föga trovärdigt som att Ted skulle vara synsk och att FBI därför jagar honom? Detta tycker jag känns mest som en nödlösning, påhittad i sista sekund. Och om man nu skulle byta ut alla referenser till THE DARK TOWER, varför lät man då Ted uttala saker som "they draw west now" och liknande som helt klart är anspelningar på THE DARK TOWER? Slarv? Jo, jag tycker att det känns som det! Det kan ju inte ha varit något problem att byta ut dessa repliker också, eller?

Jag kan också förstå att man ville kalla filmen för just HJÄRTAN I ATLANTIS. Det är ju ganska självklart att man kan sälja en film bättre om folk känner igen namnet från en boktitel men varför tänkte man inte på att man nu förstört alla chanser att filmatisera den novellen som faktiskt heter "Hjärtan i Atlantis"? Den novellen som borde ha filmatiserats från början.

Sammanfattningsvis skulle man kunna säga såhär: Det är inte något fel på skådespelarnas insatser i HJÄRTAN I ATLANTIS, det är inte heller något fel på hur den filmats MEN tyvärr blir det inte bra när man hackar upp en historia, tar bort en stor och viktig del av den på ett slarvigt sätt och dessutom stressar sig igenom historien. Det är bara att inse att även om den stora allmänheten inte har en aning om vad THE DARK TOWER är så fyller det en viktig funktion i historien. Nu känns det hela mest som ett billigt försök att rida på THE GREEN MILE-vågen och samtidigt utnyttja Kings namn.

Personligen tycker jag att HJÄRTAN I ATLANTIS helt enkelt är en film som inte skulle ha gjorts och det innebär att betyget blir därefter. En Följeslagare av fem möjliga. Vill ni se den på bio rekommenderar jag att ni gör det snabbt, jag tror nämligen inte att den kommer att gå värst länge… [Lilja]

Eftersom vi nu tyckte så olika så känner jag att jag måste försvara filmen en smula, eftersom jag faktiskt tycker att den är bra. Att de hittat på att Ted är synsk och att de "låga männen" är FBI är väl ändå inte en så krystad lösning på det hela? Betydligt bättre än att blanda in massa DARK TOWER-referenser om parallellvärldar och annat som skulle gjort filmen helt obegriplig.

Och när Ted mumlar "they draw west now" så tar jag för givet att han syftar på de "låga männen", och inte Ka-Tet:en i THE DARK TOWER. Nåja, en åsikt är en åsikt och denna gång var det delade åsikter. [Anders]


FRÅGOR & SVAR

Fråga från Sara:

1. Hej! Jag har bara en liten fråga. Jag undrar om det kommer att bli någon t-shirt eller var intresset för svalt?

- Inte alls, intresset har varit ganska överväldigande. Just nu finns det nästan 50 ifyllda formulär med lite olika idéer. Vi kommer att återkomma närmare i ett senare utskick angående tröjan. [Anders]

Fråga från Anna Sköld:

2. Hej! Jag heter Anna Sköld. Jag undrar när ELDFÖDD 2 kommer på VHS med svensk text?

- ELDFÖDD 2, eller FIRESTARTER: REKINDLED som den heter i USA har ju precis gått på amerikansk tv. När miniserien kan tänkas komma till Sverige är just nu okänt. Med största sannolikhet kommer den att komma till Sverige, men det dröjer säkert minst ett halvår. Vi får undersöka saken vidare. [Anders]

- Miniserien kommer att släppas på dvd den 28 maj i USA. Det betyder alltså att OM du har en dvd-spelare och OM den klarar Region 1-dvd kan du se den redan i maj. [Lilja]

Fråga från Rasmus

3. Satt här om dagen och kollade lite på Adlibris sidor. Hittade där THE SHAWSHANK REDEMPTION av King som vilken det även har gjorts en film på (NYCKELN TILL FRIHET). Har länge haft många funderingar om den. När skrev han den och har den översatts till svenska?

- Troligen var the SHAWSHANK REDEMPTION - THE SHOOTING SCRIPT, manuset till filmen av Frank Darabont, som även regisserade den, som du såg, eftersom THE SHAWSHANK REDEMPTION inte finns som separat bok. Berättelsen ingår i samlingen DIFFERENT SEASONS och heter där "Rites of spring: Rita Hayworth and the Shawshank Redemption". På svenska heter den kort och gott "Vårbedrift" och ingår i boken VINTERVERK (som tillsammans med SOMMARDÅD utgör den svenska översättningen av DIFFERENT SEASONS). DIFFERENT SEASONS kom 1982 och de svenska översättningarna 1983 och 1984. [Anders]


EFTERORD

I nästa utskick är det dags att recensera EVERYTHING'S EVENTUAL, Kings senaste novellsamling som ni haft möjlighet att köpa till specialpris genom Följeslagarna. Hur står den emot hans tidigare samlingar NIGHTSHIFT, SKELETON CREW och NIGHTMARES & DREAMSCAPES? Det ska vi reda ut i nästa nummer. Till dess får ni fundera på omröstningen och gärna fortsätta att skicka in frågor och liknande. Vi tar emot allt med öppna armar! Vi ses om två veckor!

Anders - http://www.castlerocknet.com/secretwindows
Lilja - http://www.liljas-library.com
Följeslagarna - http://welcome.to/foljeslagarna
Stephen King - http://www.stephenking.com

Information: Om du vill gå ur Följeslagarna så skicka bara ett mail med ditt namn och adress och skriva "Avanmälan" eller "Unsubscribe" eller liknande någonstans så tar vi bort dig. Om du vill ändra din adress, skickar du bara ett mail med ditt namn, din gamla adress och din nya adress. Använd absolut INTE anmälningsformuläret på hemsidan för detta ändamål.

FÖLJESLAGARNA PÅ FACEBOOK

ARTIKELARKIV

Här är ett urval av artiklar från F�ljeslagarnas utskick mellan 1998-2010.

980506: Apt Pupil - Historien om en förbannelse
980615: Opublicerade böcker
980824: King under pseudonym
990621: Randall Flagg
991227: Stephen King 1999
001225: Stephen King 2000
011224: Stephen King 2001
021028: Kända och udda personer i Kingfilmer
021224: Stephen King 2002
031006: Om att köpa signerade böcker
031230: Stephen King 2003
050201: Stephen King 2004
060101: Stephen King 2005
061201: Stephen King i London 7-10 november 2006
070101: Stephen King 2006
080103: Stephen King 2007

GENOMGÅNG AV KINGS BÖCKER

Här finns detaljerade genomgångar av Kings böcker enligt den originalutgivningen. Ett ambitiöst projekt som kanske fortsätter i framtiden.

1: People, Places and Things
2: Carrie
3: 'Salem's Lot
4: The Shining
5: Rage
6: Night Shift
7: The Stand
8: The Dead Zone
9: The Long Walk
10: Firestarter
11: Roadwork
12: Cujo
13: Danse Macabre
14: Creepshow
15: The Running Man
16: The Gunslinger
17: Different Seasons
18: Christine
19: Pet Sematary
20: Cycle of the Werewolf
21: The Eyes of the Dragon
22: The Talisman
23: Thinner
24: Skeleton Crew
25: It
26: The Drawing of the Three
27: Misery
28: Nightmares in the Sky
29: The Tommyknockers

RUBRIKER UR NYHETSBLOGGEN

Salem's Lot till Max under året
Gwendytrilogin släpps på svensk ljudbok
Vad vet vi om Kingåret 2024?
Så du vill ha det mörkare släpps 2024
Recension av fin referensbok

SENASTE RECENSIONERNA

Stephen King: A Complete Exploration of His Work, Life, and Influences
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Holly
The Boogeyman
Mr Harrigans telefon
En saga
Gwendy's Final Task
Eldfödd
Finn
Billy Summers
Lisey's Story
Later
The Stand
The Stand - förhandskommentar
Blod säljer

STEPHEN KING-KALENDARIUM

Aktuellt:
Jurtjyrkogården: Blodslinjer
Film. Prequel till Jurtjyrkogården. Digital hyrfilm: 23/10. Läs vår recension
Holly
Bok. Roman, släpptes i september 2023. Läs vår recension.
Kommande:
Gwendytrilogin
- Svensk översättning av trilogin skriven tillsammans med Richard Chizmar. Släpps enbart som ljud- och ebok på Storytel 21 maj.
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024-05-21
You Like It Darker/Så du vill ha det mörkare
- Samling med 12 noveller, släpps 21/5 2024 på engelska och 23/7 i svensk översättning
• Format: Bok
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
Salem's Lot
- Långfilm som får premiär på Max under 2024. Exakt datum okänt just nu.
• Format: Film
• Status: Inväntar release
• Utkomst: 2024
The Talisman
- TV-serie av The Duffer Brothers (Stranger Things)
• Format: TV-serie
• Status: Under planering
• Utkomst: Okänt
The Life of Chuck
- Långfilm av Mike Flanagan.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2024-2025
The Monkey
- Långfilm av Oz Perkins.
• Format: Film
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025-2025
Welcome to Derry
- Prequelserie till It-filmerna. Kommer till Max 2025.
• Format: TV-serie
• Status: Under produktion
• Utkomst: 2025