RECENSION

The Dark Tower: The Battle of Jericho Hill #2

Format: Tidning  •  Av Peter David, Robin Furth, Jae Lee och Richard Isanove, Marvel (2009)

I det andra numret så tar vi inledningsvis ett rejält steg framåt i tiden, närmare bestämt nio år. Med bara ett uppslag till hjälp gestaltas hur Roland åldrar och samtidigt får lära sig mycket om vad som egentligen pågår, men kanske framför allt att det är The Crimson King som ligger bakom den pågående attacken mot Det Mörka Tornet. Åren har svetsat samman de kvarstående revolvermännen och övriga före detta Gilead-bor, och det är fast beslutna om att slåss för sitt rike. Främst är det Farson som ska motas bort, men Farsons arméer har fått tillskott och i det här numret får vi se hur en gigantisk laserkanon testas med bra resultat, men som vissa i Rolands följe ska bli varse är lasern inte det enda "vapen" Farson skaffat sen sist...
   Intressant utveckling med det stora tidshoppet och skickligt konstruerat i text och bild så att hoppet blir fullt naturligt samtidigt som massvis av viktig information kommer fram. Hittills övertygar denna sjätte och ursprungligen sista omgång verkligen och det ska bli spännande att se var det tar vägen. Känns spontant som en betydligt mörkare omgång en de vi sett tidigare, och det känns lovande inför det ödesdigra slutet.
   Som vanligt snyggt tecknat med stora maffiga bilder. Betyget blir fyra Följeslagare av fem möjliga.
Det är med glädje jag konstaterar att förra numrets seghet är som bortblåst här. Nu är det full fart och Farson och hans män är grymmare än någonsin. Roland och hans gäng har å andra sidan blivit mer sammansvetsade och nu är de fullständigt övertygade om att de ska kunna komma åt Farson och hans mannar. Roland inleder även en skrämseltaktik som är briljant. Han och de andra revolvermännen ska få Farsons män så rädda för dem så att de innan de ens möts är övertygade om att de inte har en chans.
   Jag gillar också det faktum att Rolands gäng nu är rätt många men som vi alla vet kommer inte alla vara kvar när historien slutar. Hur försvinner de? Vem är det som dödar dem och hur? Frågorna är många och det ska bli mycket intressant att se hur det hela slutar. Att vi sen i just detta nummer får ett slut som får en att törsta efter mer gör ju inte det hela sämre.
   Lite tråkigt börjar det dock bli med alla skissexempel som skickas med. Det var kul de första gångerna men nu börjar det mest bli samma sak hela tiden. Betyget blir trots det rätt bra. Fyra starka Följslagare av fem möjliga.
Först publicerad i Följeslagarna #258 - 2010-01-04
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

The Stand - förhandskommentar

TV, publicerad på foljeslagarna.com 2020-12-15

Här är några spoilerfria tankar efter att ha sett de fyra första avsnitten av The Stand. Jag vet att de flesta av er inte vill veta för mycket av vad som händer (även om vi alla kan handlingen utan och innan) så jag tänker inte gå in på handlingen i någon större utsträckning utan i stället fokusera på några av de funderingarna vi haft angående serien och de ol... [Läs hela recensionen]