RECENSION

The Stand: American Nightmares #2

Format: Tidning  •  Av Roberto Aguirre-Sacasa, Mike Perkins och Laura Martin, Marvel (2009)

Andra numret av The Stand: American Nightmares är här och äntligen har det blivit dags att få se Trashcan Man. Trashcan Man är ju som ni säkert vet pyromanen i historien och det är även så vi får se honom här i full färd med att tända på. Mike Perkins har verkligen lyckats fånga honom och som väntat har han klarat steget från bok till serie fantastiskt bra.
   Även Harold är fantastiskt illustrerad i serien och så även i detta nummer. Jag har tidigare sagt att jag gillar honom och här blir han ännu bättre. Harold ser verkligen ut som den nörd han är. Vi får även se mer av Nick och Larry och Rita och även om numret inte direkt för handlingen framåt så ger det oss chansen att lära känna karaktärerna bättre. Personligen gillar jag verkligen att man låter historien ta sin tid och inte stressar sig igenom något.
   Som en bonus får vi dessutom se hur ett nummer blir till från manus till färdig sida och det är ju inte helt fel. Dock börjar det kännas lite som om det räcker med skisser och liknande. Detta finns nästan med i varje nummer och nu är det på gränsen till att bli för mycket.
   Numret är dock väldigt bra så betyget blir högsta betyg. Fem Följeslagare av fem möjliga.
Jag har på något sätt alltid tagit The Stand för givet. Jag vet att det är mångas favorit bland Kings böcker, och även jag rankar den högt på min topp-5-lista, kanske till och med ännu högre. Men jag tänker aldrig på den som någon favorit direkt, men den här serieadaptionen får mig att uppskatta boken ännu mer. Jag har tjatat om det tidigare, men folket bakom den här adaptionen gör verkligen ett kanonjobb, och bearbetningen - där vi växlar mellan de olika karaktärerna betydligt oftare än i boken, gör under, även om berättandet går ganska långsamt.
   Inledningen med Flagg är smått magisk där han sätter skräck i en stackars sjukling, och slutet - där Larry och Rita beslutar sig för att lämna New York, är lite lugnet före stormen eftersom ett riktigt otäckt parti väntar, förhoppningsvis redan i nästa nummer...
   Och däremellan, en briljant illustrerad introduktion av Trashcan Man och diverse övrigt raffel... Ja, American Nightmares gör mig absolut inte besviken. Något annat än högsta betyg kan det inte bli: Fem Följeslagare av fem möjliga.
Först publicerad i Följeslagarna #250 - 2009-05-01
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

The Outsider

TV, publicerad på foljeslagarna.com 2020-03-10

Stephen King-romanen The Outsider från 2018 rankar jag som en av hans bästa i modern tid. Det var en berättelse, som likt titelkaraktären, ändrade form under resans gång - från en spännande deckare till något betydligt mer övernaturligt och kusligt. TV-serien gör vissa avvikelser från Kings roman för att anpassa historien till mediet. I vissa fall är förändringa... [Läs hela recensionen]