RECENSION

Riding the Bullet

Format: Ljudbok  •  Inläst av Josh Hamilton, Simon & Schuster audio (2002)

De av er som läst min tidigare recension av eBoken Riding the Bullet vet att jag inte riktigt gillar slutet på historien. Att jag tycker att det är lite svagt och inte så värst upphetsande.
   När den nu släppts på CD och kassett är slutet fortfarande lika svagt men tack vare att Josh Hamilton läser historien så bra tycker jag att man kan acceptera slutet lite mer. Jag tror även det faktum att jag läst/lyssnat på den ett par gånger nu den senaste tiden (den finns ju även med i Everything's Eventual) har gjort att jag gillar den mer.
   Hamilton lyckas med det så viktiga konststycket att få det att låta som om det är fler än en person som läser. Min favorit är när han läser George Staubs repliker. Han får till en sådan röst som man skulle kunna förvänta sig att en kille som Staub har…
   Som ni märker tar jag inte upp så mycket av handlingen här. Det är av den enkla anledningen att vi redan recenserat själva historien. Ni hittar den recensionen i utskick nummer 86. Det som jag kommit att märka mer i historien efter att läst/lyssnat på den lite mer är det moraliska i den. Parker blir här ställd inför ett val, ett enormt svårt val. När han sedan gjort sitt val våndas han över om han valt rätt. Känner ni igen er? Det gör i alla fall jag.
   Betyget blir rätt bra. Riding the Bullet får 3 starka Följeslagare av 5 möjliga.
Jag tycker inte heller att Riding the Bullet är en av Kings bättre historier, men helt okej är den. Precis som Lilja skriver så gör Josh Hamilton ett bra jobb när han läser berättelsen. Skönt att höra en ung röst för en gångs skull. Det passar ju extra bra in i historien. Josh är även duktig på att få till Maine-dialekten, vilket kommer på sin plats när han ska göra rösten till diverse gubbar som kör Parker på sin resa till sin sjuka mor. Att han är duktig på dialekter gör även att han låter lite som King, och det är ju absolut inget fel.
   Om man inte har hört en ljudbok tidigare och är sugen på att göra det, så rekommenderar jag inte Riding the Bullet. Det finns roligare böcker som är mer värda pengarna. Riding the Bullet får även av mig 3 Följeslagare av 5 möjliga.
Först publicerad i Följeslagarna #144 - 2002-06-24
Texten kan ha redigerats en aning till denna sida.

LÄS EN SLUMPAD RECENSION UR ARKIVET

Mr Harrigans telefon

TV-film, publicerad på foljeslagarna.com 2022-10-06

Den fjärde originalfilmen för Netflix baserad på en historia av Stephen King är Mr. Harrigans telefon, en fin adaption av novellen i Blod säljer. Jag känner igen historien så som jag minns den från boken, även om jag inte kan den i exakt detalj. Min magkänsla är att den är tämligen lika och jag tycker under alla omständigheter att novellen hanterats respektfullt n... [Läs hela recensionen]